Nieuws vanuit het schepencollege

Verplaatsbare rekken + zelfuitleenbalies bibliotheek
Het college keurt het bestek en de raming goed voor de implementatie van zelfuitleenbalies in de hoofdbibliotheek. Een aantal firma’s wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. De offertes moeten ten laatste op 9 december 2014 om 9.30 uur toekomen in het gemeentehuis. 

Daarnaast keurt het college de lastvoorwaarden en raming voor het leveren en plaatsen van verplaatsbare rekken voor de bibliotheek goed. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 9 december 2014 om 10 uur toekomen in het gemeentehuis. 

Technische hulp school Pijpelheide
Op 18 november organiseert de gemeentelijke basisschool De Hei haar jaarlijkse grootouderfeest. De technische dienst zal de nodige materialen (o.a. stoelen, podium, verdeelkast elektriciteit) leveren en installeren. Ook voor het schoolfeest, dat plaatsvindt op 23 mei 2015, wordt de hulp van de technische dienst ingeroepen.

Van 13 december 2014 tot en met 10 januari 2015 zal er een kerststal staan nabij de basisschool in Pijpelheide. De technische dienst zal de nodige kerstbomen leveren en plaatsen. 
  
Nieuwjaarsdrink 2015
Het college besluit om voor de nieuwjaarsdrink van 2015 geen vuurwerk meer te laten afschieten. In de huidige financieel-economische crisis, waarin gemeentebesturen gedwongen worden tot drastische besparingen en ook aan de burgers inspanningen worden gevraagd door hogere tarieven, taksen en retributies, vindt het college het ongepast om het geld van haar inwoners met vuurwerk in de lucht te schieten. 

De kostprijs van een dergelijk vuurwerk is helemaal niet zo hoog en eerder verwaarloosbaar vergeleken met de grote financiële uitdaging waarvoor de gemeente stond en waarop zij eind vorig jaar nog, met een evenwichtig meerjarenplan, een sluitend maar vrij ingrijpend antwoord had geformuleerd. Het college wil hiermee eerder een symbolisch gebaar stellen dan dat het effectief een serieuze besparing oplevert. Bovendien zou het kunnen dat volgende winter een gedeelte van Heist-op-den-Berg tijdelijk afgekoppeld wordt van het elektriciteitsnetwerk. Op zo’n moment is het helemaal onaanvaardbaar om boven op de berg vreugdevuur te ontsteken terwijl andere Heistenaren in het donker zitten. 

De gemeentelijke nieuwjaarsdrink zal op 4 januari 2015 niet doorgaan op het Cultuurplein maar op het Kerkplein, net zoals in 2008 - het jaar van 1000 jaar Heist waarin deze drink in het leven werd geroepen. De drink begint om 17 uur en zal hiermee onmiddellijk aansluiten bij het ‘Wintershoppen in de Bergstraat’.

Nieuws vanuit de gemeente

Inzameling gebruikte frituurolie en -vet
Op 18 oktober voeren de medewerkers van IOK Afvalbeheer weer actie op de Heistse containerparken. Als je die dag je oude frituurolie of frituurvet naar het containerpark brengt, maak je kans op een mooie prijs. Meer weten?

Infoavond: een waardig levenseinde
Deze infoavond vindt plaats op maandag 13 oktober 2014 om 19.30 uur in de schouwburg van Cultuurcentrum Zwaneberg en is voor iedereen toegankelijk. De toegang is gratis. Meer weten?

Bibliotheekweek: iedereen bibliothecaris
Van 11 tot 19 oktober vieren we in de bib van Heist-op-den-Berg de Bibliotheekweek 2014, met Steven Goegebeur als special guest. Meer weten?